1966 – Anny van der Groen – Heyligers

Anny van der Groen – Heyligers
Geboortedatum: 23-09-1943
Lengte: 1.60m
Haarkleur: Bruin/lang haar
Oogkleur: Blauw/Grijs
Geslacht: Vrouw
Vermist sinds: 30-11-1966
Vermist uit: Eindhoven, Boutenslaan

Omstandigheden:

Op 30-11-1966 verdween op mysterieuze wijze Anny van der Groen-Heyligers uit haar flat aan de Boutenslaan in Eindhoven.
Hoewel het die dag guur en regenachtig weer was, had ze haar woning zonder regen -of winterjas verlaten in een rode lange terlenka broek, een blauwe bloes en lage zwarte schoenen.
Ze verdween die dag tussen half twee en drie uur.

Ondanks het slechte weer had ze geen jas met zich meegenomen. Mogelijk droeg ze haar sieraden, gouden ringen met safieren en briljanten en een zwaar zilveren met blauwe armband en een Russisch opschrift.
De toen 23-jarige Anny van der Groen-Heyligers verdween op 30 november uit de echtelijke woning in Eindhoven met achterlating van haar 14-maanden oude zoontje dat alleen in de flat achterbleef.
Ze heeft bij haar vertrek geen geld of persoonlijke zaken meegenomen.
Ook haar sigaretten lagen thuis terwijl Anny een kettingrookster heette te zijn.

Verdachte(n)

Ze had die middag bezoek gehad van een loodgieter die later een beruchte moordenaar bleek te zijn. Dat was Wim S. (de man die vele jaren later Rinja Shewpersadsingh vermoordde en voor meerdere moorden werd veroordeeld).

Er werd destijds in de wateren in de directe omgeving van de flat gedregd. In de Dommel, de zandvanger naast de flats aan de Boutenslaan, de Tongelreep en het water in het Stadswandelpark. Ook schijnt er zelfs in riolen te zijn gezocht. Er zijn in deze zaak nooit verdachten aangehouden en Anny is nooit meer gevonden.
Er zijn later geruchten ontstaan dat haar lichaam in de zgn. zandvanger in Gestel lag en door zand is overspoeld en om die reden nooit is gevonden.

Weet u meer?

Informatie over deze zaak kunt u delen met de Politie, via ons tipformulier, of via email (via http://anonymouse.org/anonemail.html kan dit volledig anoniem)

Deel dit via:
Terug