1978 – Leidy Kaspersma

Aleida Maria Anderske Kaspersma
Geboortedatum: 08-03-1952
Lengte: 170 cm
Haarkleur: Bruin
Oogkleur: Blauw
Geslacht: Vrouw
Sinds: 02-07-1978
Vermist uit: Kenmare (Ierland)

Omstandigheden

Het was in de middag van 2 juli 1978 dat Leidy,  na een bezoek aan Kenmare in Ierland voor het laatst werd gezien. Van Leidy Kaspersma is sindsdien geen spoor meer te bespeuren.

Aleida ‘Leidy’ Kaspersma, de jongste van drie meisjes, arriveerde zes weken voor haar verdwijning in Ierland. Haar zuster Nelly beschreef haar als “een hippie-meisje, maar iemand die van kinderen en dieren hield, en die wilde trouwen en een gezin stichten”.

Terugkerend van een vorig bezoek aan Ierland, ontmoette Leidy haar Engelse vriend-in-spe Nick Wheatley, toen 29, op een veerboot ussen Dublin en Holyhead. De liefde bloeide op en Nick, wiens huwelijk net was afgelopen, besloot in mei 1978 met Leidy naar Ierland te vertrekken. Nick, een ontluikende dichter, wilde met Leidy naar huis gaan en zo kwamen ze terecht in de bergen bij Kenmare.

Leidy en Nick kampeerden in een hooiland in Earneen naast het huis van Andrew en Cissy Woods – vrienden van Nick. Maar, in een interview met RTÉ misdaadverslaggever en auteur Barry Cummins zei Wheatley dat hij en Leidy kort voor haar verdwijning uit elkaar waren gegaan.

In de middag van 2 juli 1978 reisden Leidy en Nick in hun Opel Rekord stationcar naar Kenmare om boodschappen te doen en het is bekend dat Leidy in een coffeeshop is gezien.

Nick vertelde onderzoekers dat Leidy hem bij terugkomst, rond 16.30 uur, toen hij het afgelegen huis van de familie Woods naderde, vroeg om de auto te stoppen. Hij zei dat ze zich naar hem toe draaide, hem recht in de ogen keek en kuste hem op de mond. Wheatley beweert dat Leidy toen uit de auto stapte en begon terug te lopen langs de weg die ze hadden afgelegd. Hij dacht dat ze misschien wat ruimte wilde hebben na het verbreken van de relatie en alleen wilde zijn.

Maar Leidy kwam die avond niet terug. Ze droeg contactlenzen, die binnen enkele uren hadden moeten worden verwijderd, maar haar bril lag nog in het huis van de familie Woods – net als haar paspoort. Toen ze uit de auto stapte, droeg Leidy bruine laarzen, bruine corduroy jeans en een crèmekleurig wollen jasje en een crèmekleurige wollen schoudertas bij zich. Haar AIB-bankrekening, die ze zojuist had geopend en waarop ze £ 10 stortte, is nooit gebruikt.

Sinds de dag dat Leidy vermist raakte, heeft Wheatley nooit contact opgenomen met haar familie, hij vertrok de dag nadat ze was verdwenen naar Dublin vertrok om wat tuinwerk voor een vriend uit te voeren en keerde pas op 25 juli terug naar Kenmare. daarna reisde hij naar Libanon om een ​​Engelse school op te zetten. Een Engelse school in een land waar Ierland geen uitleveringsverdrag mee heeft..

Deel dit via:
Terug