1984 – Germa van den Boom

Het is zaterdag 28 juli 1984. De dan 19-jarige Germa van den Boom uit het plaatsje Nieuwendijk is dat weekend voor het eerst alleen thuis. Haar ouders zijn het weekend weg en ze besluit die avond met een paar vriendinnen te gaan stappen in het nabijgelegen Gorinchem.

Op een gegeven moment willen haar vriendinnen naar huis, maar Germa wil nog blijven. Ze is haar buurjongen Rinus tegengekomen en die vindt het geen probleem als Germa met hem meerijdt. Rinus zet haar die nacht, rond 1:45u af voor de oprit van haar ouderlijk huis aan de Dwarssteeg 7 in Nieuwendijk. Vanaf dat moment ontbreekt van haar elk spoor.

In de loop der jaren is de verdwijning van Germa meermalen in de aandacht geweest, De geruchtenmachine draaide al die jaren op volle toeren maar concrete verdachten heeft de zaak nooit opgeleverd.

Enkele namen, waaronder die van de (inmiddels overleden) journalist Ad Mol blijven hardnekkig circuleren. Dit heeft onder andere te maken met een fotootje dat destijds werd aangetroffen in de Portemonnee van Germa.

Een aantal jaar geleden meende een vrouw uit Nieuwendijk,  een vrouw genaamd Antonia Baars, Ad Mol te herkennen in het fotootje. Een Amerikaanse expert heeft hier zijn licht over laten schijnen en kwam tot de conclusie dat Ad Mol en de man op het wazige fotootje dezelfde zijn. De politie heeft hier echter geen verder onderzoek naar gedaan. Het NFI zag in de foto geen match met Mol.  Nu hebben wij de betreffende foto eens vergeleken met een foto van Ad Mol en beide foto’s teruggebracht tot dezelfe proporties en deze over elkaar heen gelegd. Het resultaat ziet u hieronder (klik op de foto voor een vergroting)

Hoewel wij zijn zeker geen experts op het gebied van forensische fotovergelijking, noch ons willen wij ons wagen aan het beschuldigen van mensen zonder bewijzen maar wij zien in ieder geval een aantal overeenkomsten in beide foto’s. Overigens zegt dit helemaal niets want ook al gaat het om een en dezelfde persoon op beide foto’s, dit hoeft natuurlijk niet degene te zijn die verantwoordelijk is voor de verdwijning van Germa.

Weet u meer?

Informatie over deze zaak kunt u delen met de Politie, via ons tipformulier, of via email (via http://anonymouse.org/anonemail.html kan dit volledig anoniem)

Deel dit via:
Terug